Etyekwood
english ver.
 

regisztráció itt..

jelszóemlékeztető..

Hírek

2010-12-31 22:14:00:
Meglepetés Nálunk![..]
2010-10-24 19:23:00:
Rémálom az Elm utcában[..]

további hírek

 

Oldalunk megfelel az XHTML 1.0 szabványnak Firefox.hu
DivX kodek letöltése Xvid kodek letöltése
Quicktime Player Realplayer
Windows Media Player Mbyte.hu tárhelycsomagok
Compute Magyarország Kft. PHoliPortal engine
design & prog by: Compute Magyarország Kft.

2010-08-25 09:57:00
ZÖLD ZÓNA
Nem úgy kell beülni a székbe, hogy csak rossz szájízem van. Pedig a kritika nem enged az egyből, ők ezt a filmet is lehúzták - kérdezem én, miért?

 

Jó úgy sem fognak válaszolni nekem, de akkor is jogos a kérdésem. Nézzük csak meg, hogy miért is! Matt Damon Roy Miller tiszthelyettesként tűnik fel a film főszerepében.

Ő és az osztaga 2003-as Bagdadi megszállás idején dolgoznak tömegpusztító fegyvereket keresve. Ez a TPF-program. Folyamatosan nem találnak semmit és ez egyre gyanúsabb lesz. Igen, egy igazi katona nem nézz ki a fejéből, hanem gondolkodik is. Miller, ahogy boncolgatni szeretné mindezt, máris megmondják neki mit csinájnon: semmit. A CIA viszont a helyi képviselete felfigyel Millerre és egyetértenek vele. Aztán egyszer csak a hétköznapi rutin közben jön egy informátor olyan infóval, amit nem lehet kihagyni. Ez nem, hogy bejön, hanem egyenesen a közepébe talál Miller feltételezése. Csapatával belefut egy titkos találkozóba, ahol Al Rawi, Szaddam minisztere a többi befolyásos emberével az Amerika ellenes megszállás következményeiről beszél, és enged egy esélyt, hogy keressék őt meg egy ajánlattal. Miller a CIA helyi főnökével szövetkezve azt kapja feladatnak, hogy találja meg Al Rawit és hozza be, hogy ő mondja el az igazat a TPF programról. Mindeközben nem egy ember akad, akinek a haszon mindenek előtt, és nem kéne, hogy a miniszter egy szót is mondjon többé. Miller a helyi informátorával lavírozva próbál a miniszter nyomára bukkani, miközben akad egy olyan újságíró nő is, aki szintén gyanakszik. Miller bízva benne, megtud egy két olyan hírt, ami segít neki összerakni a mozaikot, de még így is lassan megy.

Miközben elénk tárul a ZÖLD ZÓNA kényelme, ami tiszta Amerika - úszómedencék, gyümölcs, víz, áram, luxus, sör és minden, ami a háború hiánycikke, teljesen szembe megy a bagdadi nyomorral, éhséggel, szárazsággal és minden „nélküliséggel”. Ez csak a kiváltságosok tere, ahol ők játszanak, meg azok, akiket ők mozgatnak. Itt vannak az újságírók, a katonai vezetők, a politikai vezetők, és kiemelt nyalizós katonák - mindenki más csak porszem. Miller kőkemény hajszába kezd, és el is jut a miniszterhez, aki nem hisz neki, és kis híján megöleti őt. Ezalatt indul a gépezet és katonai csapatok indulnak, akiknek Miller és a miniszter kell. Már sok rosszfiú katonát láthatunk eddig, akik most együtt indulnak erre a nem kicsi akcióba. Miller egyedül marad, és be kell érnie a minisztert, ami végre megoldást jelentene, de nagy csavar következik be a történetben. A Főnök pedig, aki végig irányítja a szállakat sajtótájékoztatót hív össze, hogy feloszlatják a kormányt, rendőrséget szó szerint mindent, és átveszik az irányítást. Miller egy dologgal tud fellépni. Bizonyítékkal szolgál, minden hírelosztónak egy jelentéssel a TPF-programról. A segítő újságírónőnek is elküldi természetesen. A történet pontosan úgy kezdődik, ahogy az iraki háború elkezdődött 2003-ban. Az ifjabb George W. Bush kormányzása alatt pereg az esemény, a filmben is van egy tévébejátszás. A kormány és minden feloszlatása pedig szintén úgy történik, ahogy a valóságban volt. Mint tudjuk Cheney neve, aki sokszor volt említve a háború kirobbantása miatt, itt is hadügyminiszteri státuszban kerül említésre. Mindezt a Demokrácia megteremtése nevében. Jól tudjuk, hogy ma már Demokratikus Parlamenti államforma él. Kezdenek bizonyos dolgokat kell helyreállni.

Az is bizonyos, hogy tömegpusztító fegyvereket nem találtak a mai napig, főleg nem atombombát. Matt Damon karaktere egy erős tempót diktáló hajszába ágyazva vetíti elénk mindezt, és beleharap a témába, hogy Wasingtonban tudták ezt, vagy nem, illetve csak bólintott mindenki, mielőtt kérdeztek volna? Visszahozva, hogy miért is nem értem a kritikusokat, hát ezért. Ha valami olyan hitelesen és nyersen van tálalva, mint a valóságban, akkor az nem tetszik? Pont ez az ok, amiért megnézzük. Ajánlom a filmet nyugodt szívvel, nézze meg mindenki, akinek csak kedve van. Egyet biztosan mondok. Nekem izzadt a tenyerem alatta, és ez nem sokszor történik meg velem.

 

Cím: Green Zone

Rendező:Paul Greengrass

Hossz:117 perc

Színes, feliratos, amerikai, háborús-akciófilm

Szereplők: Matt Damon, Jason Isaacs,Greg Kinnear

 

Horváth Norbert / szerk@etyekwood.com

 

 ugrás az oldal elejére Fel

biztonsági kód:
biztonsági kód

ugrás az oldal elejére Fel

Partnereink:

Hotelnet

Hotell i Budapest
Hoteluri Budapesta Budapesti szállodák
Hotels am Plattensee Akciós csomagajánlatok
Urlaub in Ungarn Hotele w Budapeszcie
Wellness szállodák Hotel Silvanus
Hotel Sofitel Budapest Hotel Azúr
Hotel Atlantis Hotel Karos Spa Hotel Kapitány Sümeg Hotel Divinus Akciós wellness csomagok Hotel Atlantis Hajdúszoboszló Hotel Residence Ózon Aqua Spa WellnessHotel Cserkeszőlő Hotel Forrás Szeged Konferenciaterem bérlés Balatoni szállodák akció

Keresés:

  Kedvencekhez   Beállítás kezdőlapnak   Médiaajánlat   Regisztrációs feltételek   Impresszum
Etyekwood - 2004. All rights reserved!
Nyomtatás most!