Etyekwood
english ver.
 

regisztráció itt..

jelszóemlékeztető..

Hírek

2010-12-31 22:14:00:
Meglepetés Nálunk![..]
2010-10-24 19:23:00:
Rémálom az Elm utcában[..]

további hírek

 

Oldalunk megfelel az XHTML 1.0 szabványnak Firefox.hu
DivX kodek letöltése Xvid kodek letöltése
Quicktime Player Realplayer
Windows Media Player Mbyte.hu tárhelycsomagok
Compute Magyarország Kft. PHoliPortal engine
design & prog by: Compute Magyarország Kft.

2010-10-01 11:09:00
Egy eposz sorsa
Szinte villámként érkezett meg a mozikba a filmtörténelem legnagyobb jelzőit kiérdemlő és mindenkit felvillanyozó alkotás, mely óta nagyon megtanultuk a 3D animációt, és mások is mert most már szinte minden filmet a stúdiók 3D-ben tálalnak nekünk.
 

Az Avatart James Cameron rendező jegyzi akinek mozis munkálatait mérföldkövekben is lehetne mérni az újítások, és a technikai trükkök fejlesztése során. Olyan munkák után, mint az Alien 2-Bolygó neve Halál, Terminator 1-2, Titanic nem is igazán meglepő, hogy majdnem 10 éves hallgatás után nagy durranással lépett újra elő. Ez a film eddig a legnagyobb költségvetéssel készült(320 millió dollár), a világon a legnagyobb mozibevételt elérő(több mint 4 milliárd dollár), valamint rekordokat döntő DVD és Blue-Ray eladásokat elérő kultikus eposszá váló remek lett a nézők által. Kimondottan sok pletyka és híresztelés látott napvilágot, mióta kikerült a mozikból, hogy mi lesz majd ezek után. Aktuális tényekből építkezve Cameron elmondta, hogy elsődlegesen is 3 részesre tervezte az Avatart, így a 2-3. rész elkészülése már biztos,tehát lesz egy „Kék”trilógia. A legelső felvonással kapcsolatban a rendezői változat szempontjából két hír érkezett de ebből csak egy az ami stabilnak látszik. Szó esett egy 12 perces és egy több mint 45 perces bővítésről, bár ezeket a perceket kisebb eltéréssel mindenhol másképpen találjuk meg. Az friss nyilatkozatból kiderül,hogy az új bővített változat Blue-Ray és DVD változatához is új hézagokat kitöltő snitteket forgatnak amiket beillesztenek a filmbe motion capture technológia segítségével és a 12 perc bizonyulna igaznak. Ámbár a legfrissebb hír, hogy 8 perccel lesz hosszabb a moziba visszaküldött film.DVD-n pedig 3 különböző és ez is hivatalos, tehát 3 különböző verziót fogunk kapni. Ebben már egy kissé össze-visszaságot látok, mert akkor melyik lesz a legteljesebb? Mindemellett Cameron, mikor először beszélt vállalkozásáról mindig hosszúra tervezett projektről beszélt a játékidőket is illetően. A mostani nyilatkozat szerint ő maga írja az Avatar-ról szóló könyvet, mert nem akarta nem hozzá értő embereknek adni ezt a feladatot. Úgy gondolom, hogy ő különben sem tette volna ezt mert inkább a saját kezében bízik ha munkáról van szó. Ezt elég sokszor elmondta korábban is és a munkássága is alátámasztja ezt. Arra esküszik,hogy olyan embernek kell ezt megírni aki teljesen tisztában van a történettel,hogy a mi a Pandorára települt cég háttere és ismeri a karaktereket, tudja mi játszódik le a fejükben. Vegyük szemügyre a további fejleményeket.

 

A Fox stúdióval már megkezdődtek a tárgyalások, de előkészületek még nincsenek. A 2-3 részeket egyszerre akarják forgatni, mind idő, mind pedig költségtakarékosság szempontjából. Mivel az animációs technika nem igényli az intenzív színészi jelenlétet ezért valószínűleg 1,5 év alatt készülnek el a folytatások, de ezt lehet, hogy a trükkök kivitelezése évekkel is képes meghosszabbítani. Sam Worthington, Sigourney Weaver és Zoe Saldana is visszatérnek a folytatásban ez biztos. A két másik film végleges elkészülésének dátumát sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja eddig senki. Újabb saját véleményből kiindulva, nem kevés időt vesznek igénybe az előkészületek, hát még a rendezői sajátosságok. Értem itt,hogy valószínűleg akkor is számíthatunk rendezői változatokra és rengeteg bővítésre, talán több mozis verzióra és lakossági kiadásokra is. Cameron minden filmje rendezői változatként teljesedik ki. Az Alien 2.- 30 perccel, a Terminator 2. része több mint 30 perccel lett hosszabb, míg a Titanic egy teljesen más befejezést is kapott, ami 15 percet jelentett. A Terminator első része kérdéses, mert állítások szerint létezik rendezői változat,hogy miért nem kerül napvilágra, nem lehet tudni. Cameron az ez évi nyilatkozataiban többször utalt arra, hogy korábbi filmjeit 3D-változatban visszafogja küldeni a mozikba a Titanic időpontja 2012-re meg is lett. Mindemellett nem tudhatjuk, hogy ha az első három Avatar nagyon bejön, mondjuk a folytatások hozzák az első rész eredményeit és talán Oscar halmokat is, amik most elmaradtak, akkor lehet itt még más részről is majd beszélni, mondjuk olyanról, ami előzményeket mutatna be, ami ma nagyon megy a sikeres filmek esetében. Cameron titokzatos rendező és talán a méltán híres Star Wars eposzi univerzum sikerei mellé ő lát egy Avatar eposzi univerzumot is.

 

Írta:Horváth Norbert

 ugrás az oldal elejére Fel

biztonsági kód:
biztonsági kód

ugrás az oldal elejére Fel

Partnereink:

Hotelnet

Hotell i Budapest
Hoteluri Budapesta Budapesti szállodák
Hotels am Plattensee Akciós csomagajánlatok
Urlaub in Ungarn Hotele w Budapeszcie
Wellness szállodák Hotel Silvanus
Hotel Sofitel Budapest Hotel Azúr
Hotel Atlantis Hotel Karos Spa Hotel Kapitány Sümeg Hotel Divinus Akciós wellness csomagok Hotel Atlantis Hajdúszoboszló Hotel Residence Ózon Aqua Spa WellnessHotel Cserkeszőlő Hotel Forrás Szeged Konferenciaterem bérlés Balatoni szállodák akció

Keresés:

  Kedvencekhez   Beállítás kezdőlapnak   Médiaajánlat   Regisztrációs feltételek   Impresszum
Etyekwood - 2004. All rights reserved!
Nyomtatás most!