Etyekwood
english ver.
 

regisztráció itt..

jelszóemlékeztető..

Hírek

2010-12-31 22:14:00:
Meglepetés Nálunk![..]
2010-10-24 19:23:00:
Rémálom az Elm utcában[..]

további hírek

 

Oldalunk megfelel az XHTML 1.0 szabványnak Firefox.hu
DivX kodek letöltése Xvid kodek letöltése
Quicktime Player Realplayer
Windows Media Player Mbyte.hu tárhelycsomagok
Compute Magyarország Kft. PHoliPortal engine
design & prog by: Compute Magyarország Kft.

2010-10-24 19:23:00
Rémálom az Elm utcában
Álom, vagy valóság? Mindent érzek, minden megfoghatok, és iszonyatosan félek. Ennél jobban csak egyet tudok biztosan: valaki követ és ha az álomnak vége, akkor nekem is.

 

 

Minden idők egy legnagyobb horror klasszikusa új életre kelt és visszatért a mozikba is. Emlékszem mikor még kiskoromban, és ma is az egyik legjobban általam kedvelt pénteki esti borzongós filmek listáján ott szerepel a Rémálom az Elm utcában. Wes Craven (Sikoly trilógia) számos más félelmetes és maradandó alkotás között keltette életre a legendát, mely végül 7 nagy egész estés játékfilmmel büszkélkedhet egyedülállóként a műfajban. Freddy Krueger alakja a kisgyerekeket molesztáló, perverz gondnok örökre belevéste magát az emlékezetünkbe debütálása után és generációk rettegnek azóta is tőle. Most a mai kor követelményeivel fűszerezve, egy olyan első saját nagy játékfilmjét készítő fiatal rendező kezébe került a rémálom, aki többször kipróbálta magát a zenés videoklip műfajban is. Ez egyáltalán nem jelent hátrányt a filmre nézve. Hatalmas sokkolást kapunk a mai valóság, vagy álom kategóriában. Nancy a középiskolás, visszahúzódó lány főszereplőnk körül, hirtelen elkezdenek meghalni a barátok, de nem akárhogyan. Egy ilyen halálesetnek maga is szemtanúja lesz, de akkor más emberek hatására mégis elhiszi azt a gondolatot, hogy hallucinált.


 

Viszont mikor másik barátja, mint az eredeti első részben, nála próbál elbújni egy ugyanilyen gyilkosság miatt, már gyanakodni kezd. Másik barátja Quentin segítségét kéri, aki 15 éves kora óta nyugtatózza, altatózza és adrenalinnal tartja ébren magát,de fogalma sincs, hogy miért. Van viszont egy közös pont, egy régi dallam, ami mintha a gyerekkorukból csendülne fel. Viszont ők nem ismerték egymást a gimnázium előtt soha. Vagy mégis? Szülői ármányok és titkok tömkelege bújik meg a fiatalok felszíne alatt, melyeknek ha nem sikerül a végére járniuk, nem élik túl egy a gyerekkorukból visszaköszönő valóban létezett férfi átkának csapdáit. Vajon mit tettek a szülők Freddy Kruegerrel és miért ennyi év után akarja ez az ember megölni a már majdnem nagykorú gyerekeket. Jöjjön hát a hideg zuhany! A szülők mindent tudnak a gyerekek semmit. Az idő fogy, alvás nincs, a szemek kezdenek lecsukódni, de ott bent, mögöttük, a tudatalattiban az álomban, ott várja őket a rémálmok ura. Samuel Bayer rendező nem nézhetett kis feladattal szembe, mikor belevágott egy misztikumot ölelő karakter mai dirigálásába. Az eredmény meglepően kimagasló lett. De miért is ne lenne az, ha valakinek ilyen tehetsége van a rendezéshez. Nagyon szép, és finom kameramozgások, a régi filmek stílusát idéző szédületes vágások és olyan effektusok jönnek velünk szembe, hogy elfelejtünk levegőt is venni időnként. Remek kertvárosi környezet ami nosztalgia szinten is profin lett kitalálva. Egy nagy felfedezéssel együtt. Ennek a filmnek a félelem mellett hatalmas pszichológiai, lélektani mondanivalója is van, ami teljesen érezhető. A szereplők játékának köszönhetően éreztem, ahogy ez a nyomasztó szál pontosan azokon a részeken, ahol kell a félelem helyett átveszi az irányítást és észre sem vesszük, hogy mennyire tátott szájjal, vagy körömrágós arccal nézünk a vászonra. Mindemellett olyan kiváló hang effekteket kapunk és zenei aláfestéseket, hogy nem szégyellem bevallani, sokszor megugrottam a filmen és a mellkasomhoz kaptam. Szóval Nancynek és Quentinnek fel van adva a lecke. Azonban gondolkodjunk egy kicsit. Ha nem tudjuk mi a valóság és mi az álom, akkor tudunk győzni. A rendező dicséretes munkát végzett, nem mostanában láttam ilyen szépen vezetett horrorfilmet. Nem aludtam nyugodtan és nekem más jutott az eszembe, ami remélem másnak fog okozni gyanút és álmatlanságot. Az eredeti változat ugye 7 filmmel ért véget. Tehát most mit gondolunk, itt véget ért az álom?Az álom, csak akkor ért véget ha élve ébredsz fel, addig pedig Freddy feni a kését a dal szerint.

 

Eredeti cím: A Nightmare on Elm Street

Rendező: Samuel Bayer

Műfaj: színes,feliratos,amerikai horrorfilm

Hossz: 98 perc

Szereplők: Jackie Earle Haley (Freddy Krueger) , Ronney Mara (Nancy Thompson) ,Kyle Gallner (Quentin Smith)

 

Írta:Horváth Norbert

 

 ugrás az oldal elejére Fel

biztonsági kód:
biztonsági kód

ugrás az oldal elejére Fel

Partnereink:

Hotelnet

Hotell i Budapest
Hoteluri Budapesta Budapesti szállodák
Hotels am Plattensee Akciós csomagajánlatok
Urlaub in Ungarn Hotele w Budapeszcie
Wellness szállodák Hotel Silvanus
Hotel Sofitel Budapest Hotel Azúr
Hotel Atlantis Hotel Karos Spa Hotel Kapitány Sümeg Hotel Divinus Akciós wellness csomagok Hotel Atlantis Hajdúszoboszló Hotel Residence Ózon Aqua Spa WellnessHotel Cserkeszőlő Hotel Forrás Szeged Konferenciaterem bérlés Balatoni szállodák akció

Keresés:

  Kedvencekhez   Beállítás kezdőlapnak   Médiaajánlat   Regisztrációs feltételek   Impresszum
Etyekwood - 2004. All rights reserved!
Nyomtatás most!